anor för Lena

Lenas släktträd

Klicka på den oranga knappen, den tar dig till Lenas släktträd. Det är ett pågårnde projekt som startade för många år sedan och är inte på något sätt färdigt, så upptäcker ni något fel kontakta mig gärna. Tack till alla er som har bidragit till att släktträdet stadigt växer och frodas.

Till Lenas släktträd

Hej kul att du tittade in på min sida.

Så här började det

Jag har vetat om i många år att jag vill släktforska. Så redan år 1992 började jag fråga ut min farmor. Det är ju väldigt bra om man får så mycket information som möjligt när man väl ska börja forska. Jag frågade henne om föräldrar, syskon samt mor och farföräldrar osv. Har även fått mycket hjälp utav pappas kusin Gösta Niklasson i Australien och genom att titta i farmors telefonbok och ringa runt till lite släktingar. Det är bra om man får reda på födelseorter och även årtal. Helst så man kommer in på 1800- talets slut. När man väl har lite årtal och födelseorter så man kan söka på Sveriges befolknings CD-skivor 1880, 1890 och 1900.

Jag började ta itu ordentligt med min forskning år 2005 när jag blev sjukskriven under en längre period. Släktforskning är ju ingenting som man gör i en handvändning precis, det tar ju en hel del tid i anspråk. Men det är superkul och jag har aldrig ångrat att jag började, man brukar säga att man aldrig blir helt klar.

Min släkt hittar jag främst i Småland och Blekinge på min pappas sida, där jag nu är nere på 1650-talet. Norge och Tyskland på min mammas sida och där är jag på 1380-talet. I Norge är det ju så bra då alla kyrkböckerna är gratis på internet. I Tyskland är det lite svårare att forska, genom att det kostar en del och  man måste bevisa att man är släkt med den personen som man frågar efter. Många böcker blev ju också  brända efter kriget i Tyskland, så jag har fokuserat på släkten i Sverige och Norge.

Självklart vill jag gärna ha hjälp utav er om ni hittar några fel, eventuellt har några uppgifter som jag kan lägga till i släktträdet, eller kanske har ni något gammalt forografi som ni vill ha med på sidan, så hör gärna av er till mig. Har fått en del samtal och mail ifrån släktingar och det är jättekul

.

Vill själv bidra med en lite bild på några släktingar

Personerna på bilden ni ser nedan är från konfirmationsdagen för Johannes Lie och fotografiet är taget i augusti 1902.
Första raden liggande från vänster: David Lie, Kristian Lie, Johannes Lie.
Sittande på vänster sida: Kjetil Lie, med tvillingarna Konrad och Lydia i knät.
Stående bak: Emiser Lauritz Haugen, sittande famför honom på vänster sida: hans fru Pauline, f. Nedberg och på hans högra sida Dorthea Haugen, g.m. Kristian Haugen, det är han sitter mitt i bilden.
Till höger om Kristian: Gunda Lie, f. Haugen. John Krinkhaug, far till Kjetil, (han köpte Jonseplassen år 1862 och var specialist på att hugga "stemplingskubb" [gruvstöttor] och var verksam i gruvan i Konnerud.) August Svendsen med Carl Svendsen i famnen. Stående bak: Julie Svendsen, f. Haugen (syster till Lauritz och Gunda).

Vill ni se fler bilder på min släk får ni gå in på vårt fotogalleri.
konfirmation 1902 Norge