Länkar och andra tips

Här nedanför har vi lagt upp några länkar till hemsidor som vi har stött på under de år som vi har släktforskat, på dessa sidor har vi relationer till vissa personer så ni kan även finna dem i våra släktträd. Här finns även länkar till sidor som man kan ha nytta av om man funderar på att börja släktforska.

Lite tips innan bara..


Nu kan denna lista göras mycket lång då det säkert finns fler släktträd på internet där våra anor också finns. Även "bra att känna till sidor" finns det säkert mång fler av på internet, detta är bara några av dem vi använder ganska ofta själva.
En bra idé är att försök att införskaffa någon CD-skiva som är tillgängliga för det område, län, socken m.m. ni forskar på, det finns en hel del CD-skivor som är ett bra kompliment och sökverktyg när du letar efter dina anfäder, trots dessa utmärkta CD-skivor skall man alltid kontrollera uppgifterna mot de kyrkböcker som finns att tillgå. Det finns en hel del mantals skivor som går under namnet "Sveriges Befolkning" som är mycket bra att ha tillgång till, när jag skriver detta finns dessa CD-skivor att tillgå för år 1880, 1890, 1900, 1970, 1980 och 1990 mantalsräkning i Sverige. En annan bra CD-skiva är Sveriges Dödbok som täcker åren mellan 1901 - 2013, ett bra kompliment till dödboken är CD-skivan Begravda i Sverige, då Sveriges Dödbok inte är komplett och täcker inte ännu hela landet och en del uppgifter saknas eller är rent av felaktiga.

 

Andra släktforskares hemsidor m.m...

Länk Relation Kommentar
Rune Landsverk Jan Rune Lansverk
Har en hemsida i Norge med ett stort släktträd där några personer även återfinns i mitt släktträd. Väl värt att titta på om du tror dig ha släkt i Aust-Agder, i Norge.
Odd Egil Lillebø Jan Odd Egil Lillebø
Har en hemsida i Norge med många av mina anor. Då Odd har gjort ett väldigt stort arbete med att registrera personer i sin databas har han varit tvungen till att dela upp dessa i flera filer på sin hemsida.
Älvsåker Jan Älvsåker Här kan du hitta personer med anknytning till socken, men även Lindome, Tölö, Fjärås samt Sätila socken. Där kärnan i materialet är personer som är födda, har bott eller dött i Älvsåker socknen, men även sådana som under bara en kort period varit exempelvis dräng eller piga på något ställe i socken.
De hembygds- och släktforskare som sammanställt materialet är:
Anders R Nilsson som arbetat främst med Älvsåkers "övre" rotar
Berndt-Arne Wernersson som arbetat främst med Tölö och angränsande socknar
Ingun Adolfsson som lagt större delen av sitt forskningsarbetat på Älvsåkers "yttre" rotar.
- Denna sidan var till oerhörd stor hjälp för mig, när jag en gång började släktforsk.
Öckerö Jan Öckerööarnas släktforskarförening (ÖÖSF)
Här finner du avskrifte i Excel-format av: Födelseböcker C1 till C6 (1684 - 1894),
Vigselböcker C1 till C6 (1684 - 1894), Dödsböcker C1 till C6  (1684 - 1894),
Flyttningslängder (1709 - 1895), Mantalslängder (1669 - 1807) som du kan hämta i PDF-format.
Föreningen har en oerhörd massa andra avskrifter som du som släktforskare kommer att uppskattar. De har även ett Anbytaforum om du har behov av vägledning och hjälp, samt har en hel del foto på personer från Ön.
Claes-Göran
Sörensson
Jan Claes-Göran Sörensson
Bor på Hönö, och har sysslat med släktforskning sedan slutet av 80-talet. Han är medlem i Öckerööarnas släktforskarförening (ÖÖSF) som är ansluten till Svenska Släkforskarförbundet. Han har forskat mycket på sina anor då främst på Hönö, Öckerö, Källö-Knipla, och delvis Torsby. Han har en mycket överskådlig hemsida vilket har varit till stor hjälp för mig i min egen forskning, då vi har gemensamma anor.

 

Sök personer samt hjälp sidor m.m...

Länk hemsida Kommentar
Anbytarforum ScanGen ScanGen Här finns det möjlighet att söka efter personer, där finns även ett avbytarforum där du kan få hjälp av andra forskare när du har kört fast i din forskning. Som i alla forum, läs först igenom tidigare inlägg och svar så att du inte ställer frågor som redan har besvarats tidigare.
Anbytarforum Rötter Rötters anbytarforum Här finns det mycket kompetenta släktforskare som gärna hjälper till i mån om tid. Samma som ovan läs först igenom innläggen innan du ställer en fråga, och undvik att ställa samma fråga på flera platser, då detta inte är tillåtet. 
Person sök Släktdata Släktdata Här kan du söka på personer som finns registrerade i deras databas samt hämta hem avskrifter av husförhör, födda, vigda och döda.
Person sök Ancestry Ancestry Är en Amerikansk släktforsknings site som även har en Svensk sida, där du kan söka på personer, du kan även bygga en egen sida för din släktforskning här.
Person sök DDSS Demografisk Databas Södra Sverige Här kan du söka i deras regester för Skåne, Blekinge och Halland län, om Födda, Vigda och döda.
Person sök Blekinge Blekinge Släktforskarförening Här kan du söka i en herrans massa olika regester, en mycket bra sida om du har släktingar i Blekinge som t.ex. var båtemän. 
Person sök Gravsök Grav sökning. År 2009 lanserades en ny webbtjänst där man kan leta information om gravsatta. Ännu så länge är inte alla församlingar med, i nuläget över 200 församlingar, men med lite tur kan släktforskningen underlättas med denna sajt. Man kan söka efter en person med de uppgifter man har och kan sedan se en hel del information om den gravsatta.
Person sök Finn Graven Grav sökning. Ännu en söktjänste, den är kostnadsfri och erbjuder alla intresserade att finna gravsatta och gravplatser på kyrkogårdar i ett 50-tal kyrkogårdsförvaltningar runtom i Sverige.
Person sök Svenska Gravar Grav sökning. Här kan du söka efter gravsatta på kyrkogårdar hos för närvarande 32 kyrkogårdsförvaltningar. Förutom sökfunktionen finns det också möjlighet att se en kartbild i de fall då sådan finns på den aktuella kyrkogården.

 

Sök på våra hemsida

Du kan söka efter personer i våra respektive släktträd genom att använda "Sökverktyget" här nedan. Resultatet redovisas som en sökning på Google, men verktyget är inställt för att söker på vår hemsida i första hand. Har Google gjort sitt jobb och indexera alla våra sidor kommer du att finna en direktlänk till rätt sida i vårt släktträd.