Om vår hemsida

Vårt mål är att försöka visa släkt och vänner hur det går med den spännande forskning efter våra anor, om det sedan även hjälper andra släktforskare på traven blir vi bara glada. Efter flera års forskning går det stadigt framåt, vi är själva överraskade över hur många anor man kan hitta. Självklart hittar man inte allting själv, då är det bra med Rötters anbytarforum, eller för den delen Scangens anbytaforum, där man kan få hjälp när man kört fast på någon ana.

Inte att förringa alla som hör av sig till oss när någon av er upptäcker något fel i våra respektive databaser eller bara vill bidra till att våra släktträd växer med mer information. Vi hinner inte hittar allt själva med en gång, har inte ens börjat forska på alla grenar i våra släktträd, så vi är självklart mycket tacksamma för all den hjälp vi får och har fått av er.

Det finns många duktiga släktforskare i vårt avlånga land, även i våra grannländer, så vi har inte bara använt kyrkböcker, mantalslängder, soldatregister, domböcker och bouppteckningar... utan även tagit hjälp av andra släktforskare och deras arbete, som har delar av sin privata forskning på en hemsida, men även hos Ancestry, Disbyt, Geni med flera, finns många som lägger upp sitt arbete till vår stora glädje, och man får en liten vink om vart man kan söka information till sin egna forskning. Både ScanGen och Ancestry har bra sökmotorer för att söka efter personer bland andra forskares anor, är ganska kul om man finner någon annan som forskar på samma person som man själv, har man tur har man funnit en ny släkting!

Oavsett hur man bedriver sin forskning tycker vi att man så långt det går skall försöka bekräfta de uppgifter man finner hos andra forskare och hänvisa till källan alternativt till släktforskaren som lämnar ut uppgiften.